Startersfunctie / Meewerkstage Portfolio Management – Think ETF’s

Heb jij interesse om in de snelst groeiende categorie binnen de asset management industrie aan de slag te gaan?

Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn hot, je hoort en ziet het overal om je heen. Op het moment van schrijven wordt er wereldwijd zo’n 3.900 miljard euro belegd in ETF’s, waarvan ongeveer 2.900 miljard in US en 650 miljard in Europees genoteerde ETF’s zit. De verwachting is dat Europa nog een grote inhaalslag zal maken.

Think ETF Asset Management (Think ETF’s) is de eerste en enige Nederlandse aanbieder van ETF’s. Het bedrijf werd in 2008 opgericht en lanceerde haar eerste ETF’s in 2009, inmiddels beheert Think 14 fondsen. Zie jij het als een uitdaging om te werken in een team dat 1,5 miljard euro aan beleggingen beheert?

Zeer recentelijk zijn wij overgenomen door een bekende ETF aanbieder uit New York, VanEck. VanEck beheert op dit moment ongeveer 46 miljard dollar. De komende jaren zullen wij ons hierdoor actiever op buitenlandse markten gaan richten, wat ook inhoudt dat wij ons assortiment fondsen snel zullen uitbreiden.

De werkzaamheden

Samen met 4 collega’s van het investment team zal jij je bezighouden met het dagelijks beheer van onze fondsen. Jouw taken omvatten onder andere het monitoren van de portfolio’s, corporate actions en attribueren van performance. Na verloop van tijd zal je ook zelfstandig FX, aandelen en obligatie transacties verrichten.

Ook zullen er veel nieuwe projecten gestart worden omwille van de integratie met VanEck, waar ook jouw hulp nodig zal zijn. Dit is een unieke kans om deze integratie van dichtbij mee te maken. Verder moet je ook denken aan het uitvoeren van relevante onderzoeken en ad-hoc ondersteunen van Sales en Marketing.

Jouw profiel

Je bent onlangs afgestudeerd en/of masterstudent met als richting bedrijfseconomie, finance of aanverwante studierichtingen. Daarnaast heb je een sterke interesse voor financiële markten en specifiek beleggen. Je bent uitstekend in staat zelfstandig te werken, bent communicatief vaardig, beschikt over een uitstekend cijfermatig inzicht, nauwkeurig werken is jou op het lijf geschreven en bent fulltime beschikbaar. Uitstekende studieresultaten en programeer skills zijn zeker een pré.